När den vilda blev den sega

Det är inte med avsikt som det går flera dagar mellan att det händer något trevligt och att jag skriver om det. Tyvärr bara blir det så. Men hur som helst!

Bara ordet bokparty är ju alldeles, alldeles underbart! Men om man dessutom kryddar det med trevliga bokälskare, gott tilltugg och en mysig gård i mörka Småland, ja då skulle man kunna få en aning om hur det var i söndags kväll.

Jag hade det stora nöjet att få hälsa på Desirée i hennes lilla oas av mysighet. Efter att vi fått tillfälle att bekanta oss lite med varandra allihop fick de spännande hundsamtalen vika undan. Värdinnan berättade lite om de enorma bokhögarna som lockat blicken bort mot ett sidobord fler än en gång. Bland tipsen fanns En shot till tack, Ivar Hamarsman och Märkesbögen. Alla tre är boktips som jag själv tagit till mig. Ett annat tips, som blev till köp, var Desirées bok MY. Lovade mig själv att inte tjuvläsa, men jag tycker att de första kapitlen verkar mer än lovande ...

Sedan berättade Eva Holmqvist om både tidigare och kommande projekt. Det är ett författarskap jag kommer att följa med stor nyfikenhet och med risk för att få konkurrens i jakten på de kommande böckerna så rekommenderar jag varmt att alla andra gör likadant.

Peter och Helena berättade om en hel drös spännande böcker som de gett ut på sitt förlag Duodito. Bland dessa utmärkte sig inte minst "Ska det vara så här?". En skildring av Sannas sena tonår, som måste läsas med hjärtat och som verkligen berör. Både Helena och Peter är verkligen beundransvärda för den kamp de fört för Sanna och hon är stark som vill berätta. Boken är underbart illustrerad av den otroligt talangfulla Sabina.

Sist men inte minst fick vi veta mer om arbetet inom äldrevården. Den härliga duon Annika Filipsson och Karin Wahlöö de Soto berättade om sin bok Möten. Dessa tyvärr ständigt aktuella frågor om bemötandet i äldrevården.

Jag kan inte tycka annat än att det här var en av de bästa idéer jag stött på i år. Alla borde ha bokpartyn! Sno för all del Desirées idé och sätt böckerna i fokus för en kväll lite då och då i trevligt sällskap! Låt bekantskapskretsens författare få träda in i rampljuset eller tipsa varandra om de böcker som inte växer på träd, men som borde få göra det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar