Vinn signerat exemplar av boken!

Den ena halvan av Och hon gav sig inte. utspelar sig under den 10e februari. Vad passar då bättre än ett tillfälle att vinna ett signerat exemplar av boken den dagen?

Eftersom datumet representerar "stads-delen" får temat för utlottningen representera "skogs-partiet". Temat är DRAKHUMOR, en i många tyckes fnösktorr humor men som draken säger innebär ordlekar under trevliga former.

Här är ett (långt) exempel ur boken:
”Ärkekanslern kallar sig visst Kejsare nu. Jag tror att han fortfarande är lite bitter över att de dekapiterade honom. Det verkar ha stigit honom åt huvudet.”
Draken fnissade och buffade mig i sidan. Jag tog mig för pannan. Det enda som var värre än vanlig drakhumor, var en drake på gott humör. Han hämtade andan och studsade upphetsat, jag anade det värsta.
”Jag tror inte att Kejsaren kommer att bli fri från sin separationsångest överhuvudtaget.” fortsatte han och höll på att kikna av skratt. ”Undrar om han kastade sig huvudstupa in i rollen som SEPÅs överhuvud.”
”Hur som helst”, avbröt jag bryskt och himlade mig. ”Vad pratade ni om egentligen?”
”Åh, det handlade huvudsakligen om allt de var motståndare till, vilket bara verkar bli mer ju längre tid de varit döda.”


Välj ut ett idiom eller ett ord och lek fram ditt eller dina bidrag. Skriv sen ner det (eller dem) i en kommentar till det här inlägget.

Ha det så kul!

Men om det inte kommer in några bidrag lottas ett ex ut bland dem som gillar facebook-sidan. Så gå in och gilla den medan du funderar vidare på ordleken.

3 kommentarer:

 1. För att förtydliga "uppgiften" så är jag inte ute efter varken något långt eller avancerat, utan en egenhändigt komponerad ordvits.
  Det skulle kunna vara t ex:

  - jag vet vad öl är och jag vet vad en and är, men vad är en öl-and?

  - folk snörvlar och vintern snölarvar.


  Fortsätt klura, det är fortfarande gott om tid.
  /Anna

  SvaraRadera
 2. Hahaha.. Vad skulle du dra in mitt fina Öland i detta?
  Tyvärr går jag bet på ordvitsar. =)
  /Hanna

  SvaraRadera
 3. Det är ju så trevligt på Öland så det kunde vara kul att göra något roligt av. :)

  Fast geografiska platser är överhuvudtaget ett område som är ganska tacksamt att ordleka med. När jag var liten och familjen var ute på långresor brukade jag till exempel komponera menyer baserade på ortsnamn.
  (Och det är väl ändå något för dig, Hanna! ;))

  Lite hemkokt Hallandsås till glassen, kanske?

  /Anna

  SvaraRadera