Egenutgivarträff hos Bokeri

Jag hade förmånen att få vara med på en egenutgivarträff hos Bokeri i lördags. Förutom väldigt trevligt sällskap och ivriga samtal med väldigt intressanta människor, bjöd Wolfgang Schmeing på en föreläsning om allt som är viktigt att tänka på (hur mycket som helst!) när manuset ska bli en bok. (Hur fel det kan bli med färger märkte Daniel och jag själva när vi fick provtrycket till "Och hon gav sig inte.", det blev alldeles för mörkt första gången.) Men förutom färger kan man nörda loss på papper, bindning, storlek, pärm ... och verkligen allt möjligt! Skönt att veta att det finns en massa proffs därute som kan hjälpa till.

Alltid roligt att höra vilka förväntingar som finns på en bok beroende på hur den ser ut. Vilken typ av bok föredrar du?

Men det var inte slutet på det roliga, för efter en fikapaus med ännu mer pratande, berättande och lärakännande, pratade Eva Holmqvist om sin utgivningsprocess bakom den nyutkomna sf-ungdomsboken "Kedjor känns bara när du rör dig". Jag har sett fram emot den här boken sedan i vintras när jag fick höra Eva berätta om att den var på gång på Desirées Bokparty. Det gjorde det extra roligt att höra om alla funderingar innan Eva bestämde sig för att satsa i egen regi. - Kör hårt! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar