Rekonstruktion

Det grundläggande arbetet med "Och hon gav sig inte." gjorde jag medan jag bodde i Göteborg. Därför låg det nära till hands att använda de miljöer som fanns runtomkring när jag behövde inspiration. Ibland hittade jag nya områden att inspireras av, så var det med det området Vera bor i. Jag hade haft för bråttom bort till KomVux och kände inte för att bara sitta och glo. Vägarna låg öppna och jag tog chansen. Inte vet jag vat jag var eller hur jag gick men plötsligt tornade ett bostadsområde i gammelrosa och pistage upp sig och min första tanke var "överspacklade tanter!" sedan var min andra tanke "här bor Vera".

Hursomhelst var promenadvänligheten det bästa med att bo i Göteborg. Den där möjligheten att snöra på sig skorna och bara öppna dörren så fanns det nästan oändliga vägar att gå. Sakerna att upptäcka tog inte slut, även om det fanns några rundor som blev favoriter.

Igår passade jag på att försöka fånga några av de miljöer jag använde i boken på bild. Jag hann inte få upp kameran innan de första regndropparna föll. Sen kom det fler. Många fler. Men bilderna fick jag tagna och sedan fanns det gott om tid för en sväng på stan. I Nordstan informerades förbipasserande om att Jesus lever vilket skapade en mirakulöst stor lucka i folkhavet, något som nästan kan ses som bevis för att gubben hade rätt.

Regnet fortsatte att vräka ner utanför, så det blev inget besök på mitt absoluta favoritcafé, men lite får man ju offra sig. Det fick bli turboturen mellan Shock, Lush och SF-bokhandeln med några kortare stopp på vägen. Sedan tillbaka till Nordstan där jag lämnade sällskapet vid BKoch passade på att återuppleva känslan av att irriteras av långsamma turister. Glitter lockade in mig med sina oemotståndliga klor och där inne lyckades jag skaka av mig den aggressivt hjälpsamma personalen (låt mig titta ifred!) inte mindre än tre gånger, fast de bara var två som jobbade i butiken. Nåja, det innebär att det inte bara är jag som börjar bli senil i unga år.

Hela dagen slutade i att träffa älskad släkt i stort partytält och kollektivt snegla mot metallpinnarna i mitten innan vi räknade sekunderna mellan blixt och åskknall och diskuterade om det närmar sig eller möjligen drar bort. Därmed inte sagt att vi inte hade trevligt. Eller att vi inte hann med mycket annat också.

Men poängen var att tala om att jag ägnade natten åt att lägga upp nya bilder under fliken Bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar