UD arrangerar "världens största bokcirkel"

Syftet med UDs bokcirkel är enligt ett pressmeddelande att främja svensk litteraturexport och uppmärksamma de kreativa näringarna. Programmet är uppbyggt kring stora svenska namn och deras böcker med bland annat högläsning. Är man inte journalist eller med på gästlistan är man välkommen att vara med på Twitter genom #storyteller eller ta del av videoglimtar här.

Lite avundsjuk är jag allt på dem som får vara med. På riktigt. Och kanske passerar en liten tanke om att "allt" roligt händer i Stockholm. Ska man verka lite diversifierad får man erkänna att "allt" möjligen händer i Göteborg eller Malmö också.

Det är alltså dags att sätta en ny plats på kartan och det är det jag har börjat med. Andra Världar 2013 ska sätta Mullsjökommun på kartan över kulturcentrum. Det måste inte vara storstad för att vara tillgängligt. Det är egenligen inte svårare att ta sig till Sägnernas Hus än att ta sig till Stockholm, Göteborg eller Malmö, men med de vackra miljöerna och insprirerande lokalerna tillsammans med genregemenskapen är det säkert minst lika trevligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar