Inte besatt, men ...

Nej, jag är inte besatt av immaterialrätten. Men risken finns att jag blir. Dels har de roligaste kurserna på utbildningen varit dem i immaterialrätt och dels skrev jag kandidatuppsatsen på området. Nu när det är dags för masten gjorde jag ett ärligt försök - jag lovar! - att skriva om något helt annat: förlagsjättar ur ett konkurrensrättsligt perspektiv. Fast det visade sig att handledaren tyckte att min immaterialrättsliga frågeställning var intressantare, så efter att ha spelat besviken i säkert en hel minut var det bara att finna sig i sitt öde.

Den här gången blir det i varje fall en frågeställning som angränsar till tryckfrihetslagen eftersom jag ska göra analysera rättsläget kring parodier och liknande. Jag är inte helt oförbätterligt fast ännu, alltså.

För att verkligen visa att jag inte är besatt passade jag på att fortsätta med trollhuset. Det visade sig att "täckfärgen" var tunnare än vanlig vattenfärg - vilket var en stor besvikelse - men då får jag anledning att måla igen. Däremot gick det alldeles utmärkt att tillverka en "ädelstensprydd" ljusstake av en värmeljushållare, universallim och en massa glaskross. Ibland är man skicklig ...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar