MuminminnenI helgen som kommer (4-6 april) kommer jag att vara på Confetti 2014 i Göteborg. Där kommer jag huvudsakligen att stå vid mitt bokbord för Andra Världar men jag har också fått förmånen att vara med i ett par paneldebatter.

Den första handlar om små förlags betydelse för fantastikens framtid, det blir en spännande diskussion om bland annat vilka möjligheter små förlag har att ge ut litteratur som de stora förlagen kanske inte vågar satsa på. Bland de andra paneldeltagarna finns Lisa Rodebrand, författaren till Revolt och numera kollega i bokmässoarrangemang. Kom gärna och lyssna kl. 11.00 på lördag!

Den andra panelen jag ska medverka i kommer att, med anledning av Tove Janssons 100-årsdag, prata om mumin
För att friska upp mitt muminminne något vände jag mig till min allvetande Kusin och frågade om jag kunde låna hela bokserien, eftersom hon är världens bästa så tog jag mig de 32 milen till hennes bokhylla och länsade den över en kopp te innan jag åkte hem och började läsa. Jag får erkänna att jag inte riktigt känner igen mumintrollen och deras vänner mellan bokpärmarna men jag kan inte säga att det är till deras nackdel. Under de senaste veckorna har jag återbekantat mig med sammetsnosarna och de andra på ett sätt som förvånar mig själv och därför tänkte jag att jag efter helgen (panelen är kl. 20.00 på lördag!) skulle göra en bloggserie om muminböckerna.

Jag hoppas att ni vill dela era muminminnen med mig också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar