Andra Världar 2016Nu börjar det verkligen kännas att det drar ihop sig till Andra Världar 2016 ...!
Och det är med en blandning av sorg och lättnad vi har bestämt oss för att det här blir sista gången vi arrangerar bokmässan. Det går inte att beskriva hur mycket den har betytt för oss som varit med så här långt: samarbeten med andra i samma situation och många nya vänner som fått följa med i livet långt efter att borden plockats ihop - och vi hoppas förstås att den här sista gången ska kunna betyda lika mycket för ännu fler. För det är något magiskt i den där närheten som uppstår när utställare och besökare verkligen kan uppleva fantastiken tillsammans.

Tipsa gärna om du vet någon som skulle kunna passa in bland utställarna - eller som du tror skulle trivas med att botanisera bland borden som besökare!

Även om vi återigen kan avliva myten om att det saknas fantastikförfattare som skriver på svenska med tanke på att vår lista över folk att bjuda in som potentiella utställare så här långt har över 140 namn (och den växer hela tiden) vill vi gärna veta vem/vilka just du skulle vilja träffa på plats!
När vi får en stund över delar vi mer än gärna med oss av författarskap att upptäcka men just nu fokuserar vi på dem som tackar ja. ;)
Vi lägger upp små miniintervjuer allteftersom vi får svar på frågorna vi skickat ut så håll gärna koll på evenemangssidan.


Och för den som vill ta en titt bakom kulisserna kan vi viska om all den febrila aktivitet som pågår just nu ...

Så, det här är alltså fjärde året vi arrangerar bokmässan Andra Världar och vid det här laget borde vi vara något av veteraner. Men vi fortsätter traditionen att utmana oss själva under devisen "varför göra det lätt när man kan krångla till det?". Tidigare år har vi lagt de sista fem månaderna före eventet på att planera lokalen, leta utställare, sätta ihop programmet, bjuda in gäster och besökare, marknadsföring och presskontakter. I år har vi lagt lite lök på laxen, grädde på moset, sten på börda och helt enkelt skaffat oss lite merarbete:

 • Vi bestämde oss för att lägga Andra Världar 2016 i Mora.
  För att även om vi liksom de flesta av våra kontakter bor i de södra delarna av landet så hoppas vi att läget den här gången ska vara mer inbjudande även för författare, illustratörer, förläggare, speltillverkare och andra nördar från fler delar av landet.
 • Vi valde lördagen den 15 oktober - ett datum mitt emellan Bokmässan i Göteborg och Halloween för att det är ungefär då vi (och alla andra som varit i Göteborg) lyckats återhämta oss från trötthet och mässförkylningar samtidigt som det fortfarande är lite för tidigt att börja dekorera huset med pumpor. Och vem vill inte ha lite nya böcker att kura ihop sig med när hösten kommer krypande?
 • Vi lovade att få klart Mikael Strömbergs nya bok "Sattyg" före september. Det är en spännande skräcksaga om systrarna Minna och Sanna som tillbringar sommaren ute på en skärgårdsö. Boken vänder sig till läsare i åldern från 9-12 år och bjuder på övernaturliga inslag hämtade från folktron. (Det lyckades, och den finns att förhandsbeställa här i den nyöppnade webbshoppen.)
 • Vi lanserade den nya webbshoppen. Vår datanörd har lagt ner ett fantastiskt arbete på att bygga hyllplan och dekor i den fina butiken. Just nu går det bara att beställa pappersböcker men vi kommer att utöka sortimentet med våra e- och ljudböcker så snart vi hinner.
 • Vi lovade att få klart Pernilla Lindgrens tredje bok "Alvhilda - Sökandet". Den här punkten är fortfarande under arbete, men vi håller tummar och tår för att det inte ska vara för sent ännu. Vi vet att det finns många som väntar på att äntligen få reda på vilka Alvhilda och Ragnvald är och vad som hände med Steven. Det här är så stort och underbart att vi knappt kan beskriva det! Pernilla har jobbat med den här trilogin i sex år och nu har hon alltså lagt sista tangenttrycket på det här projektet. Grattis!!!
 • Vi har arbetat minst heltid med annat. Det här är första året vi har behövt förhålla oss till att vi alla tre jobbar med helt andra saker samtidigt. Det har visserligen gjort att det har blivit mindre tid till förberedelser och svårare att få ihop planeringsmöten men det har samtidigt gjort det möjligt för oss att vara lite vildare i programmet.
  Så vi bjöd in Håkan "Nordman" Hemlin som hedersgäst.
Eftersom jag lyssnade på Nordman under nästan varje vaken minut medan jag skrev skogspartierna i "Och hon gav sig inte." måste jag därför bara få ta tillfället i akt att säga:

Yaaay! HÅKAN HEMLIN KOMMER TILL ANDRA VÄRLDAR!

2 kommentarer:

 1. Ja, nordmans skiva gick lite småvarmt när jag skrev första utkastet till tredje boken av Alvhilda, framförallt strömkarlen. :)

  SvaraRadera