Boktips

Jag har tyvärr inte möjlighet att läsa i den utsträckning jag skulle önska. Men med ojämna mellanrum snubblar jag på några nya favoriter och det är de böckerna jag tipsar om här.Gainea är en filosofisk skaparberättelse som precis vid sista punkten får hjärnan att explodera i något av ett sandmoln. Aengeln Englund bygger bokstavligen upp sin fantasyvärld från ingenting och fyller den med så många lager och undertoner att det inte går att få nog av den ... det ... dem!
Det finns en Dröm. Den är stark nog att skapa liv men är livet starkt nog att skapa Drömmen?


Benjamin är den poesi som uppstår vid en fusion av Pratchett, Paasilinna, Erlend Loe, Stefan Eriksson och ett par helt galna typer med sinnessjuk humor: Jakkin Wiss & Toby Johansson. Alltihop toppat med fantastiska illustrationer av underbara Ann Bergström.
Allt börjar en mörk och dimmig natt när Döden råkar vara på fel plats vid fel tillfälle.Själseld skriven av Maths Nilsson, är en nervkittlande historia som utspelar sig i både 1600-tal och nutid. Den innehåller ett antal mord, några liter alkohol, flera starka personligheter, en aning attraktion och en nypa sex.
En thriller som kretsar kring hur den förbannelse en flicka ristar mitt under en brinnande häxprocess får verkningar ända in i vår tid.


Sanna Juhlin är författaren bakom Momenti mori - minns att du ska dö. Det är en stark historia som verkligen tar plats i läsarens sinnen och lockar fram ett becksvart mörker. Och det är så förlösande att få ta det till sig! Men för att inte skrämma bort någon kan jag ju säga att det ljusnar, så småningom.
Otäckt spännande läsningom en kvinna som älskar film och böcker, så dyker kärleken upp.


Fjäriln vingad skriven av Stefan Eriksson handlar om en idé. En sån där idé som dyker upp i en viss typ av ögonblick, som när ett gäng grabbar sitter på krogen.
Så kom det sig att det dök upp en skylt i Hagaparken: "Skanska bygger raffinaderi - klart våren 2014". Vilket tydligen fick konsekvenser ...


Expedition L av Erlend Loe är en ... slags ... populärvetenskaplig dokumentär. -ish. Det finns en teori: urbefolkningen i Sydamerika tog sig till de polynesiska öarna på skridskor. Det finns ett forskarlag: Erlend & CO. Och det finns fältstudier!