Den där sagan


Den där sagan är en adventskalender i form av en bokserie omfattande totalt fyra böcker.
Följ gärna utvecklingen på bokseriens egen facebooksida!

Sagan utspelar sig i ett fiktivt Hultsfred och det främsta skälet till det är att jag bodde där när jag var i samma ålder som de två huvudpersonerna Adora och Hektor. När jag tänker tillbaka på hur det var att gå i låg- och mellanstadiet är det helt enkelt kompisarna på Lindblomskolan och i Fyrkanten och vägarna däremellan jag minns.

Under sommaren 2013 (knappt ett halvår innan första delen i serien kom ut) tog jag chansen att återse mitt gamla Hultsfred och samtidigt försöka få en bättre bild av hur det är där nu. En hel del av de platser som förekommer i boken finns alltså i verkligheten, även om de i bokens värld befolkas av människor som (mig veterligen) inte finns på riktigt. Det bästa med fiktionen är möjligheten att stuva runt hus och gator på ett sätt som bättre passar historien och det är en möjlighet som används ordentligt. Därför kommer kanske inte alla att känna igen sig, men oroa er inte: jag skickar med en karta!Det är slutet av november när inte bara vintern, utan framförallt mörkret, sänker sig över Hultsfred. Ett område i taget. Allt slocknar – lamporna, kylskåpen, affärerna – men ingen vet varför, inte ens elektrikerna.

Bästisarna Hektor och Leif har ett viktigt skolarbete att genomföra. De tänker inte låta någonting komma emellan dem och frökens uppskattning. Fast Hektor kanske hinner med bara en liten stund till framför datorn med sitt favoritspel?

Hektors lillasyster Adora tycker att det bästa med skolan är rasterna. Det är egentligen inte magister Manfreds fel, han är faktiskt oftast riktigt bra. Särskilt när man lärt känna honom. Men en dag råkar Adora få veta en fruktansvärd hemlighet och ingenting blir längre som förut.

                                                                         ***

Den sjuka sagan kommer ut hösten 2014!

Sagan tar sin början under första advent, där Den el-ändiga sagan slutade. Den här gången ställs syskonen inför hotet om världens undergång!
Den ena katastrofen avlöser den andra och frågan är om det någonsin ska gå att få tag i en kopp kaffe igen ...